ITALIARRA

Italiako janaria era askotakoa da. Oso ohikoa da bere gastronomia, bere platerik tipikoenak, pizza, pasta eta kafea batez ere dira, baina hainbat usain desberdin eta mediterraneoko zaporeak be badagoz.

Pestoa oso tradizionala da, Genovazko saltsa, albahakagaz, perejilagaz eta maionaragaz nahasia, hori guztia pinoiagaz, barakatsagaz, pekorinoagaz eta olioagaz birrinduta egiten da. Saltsa hau plater honeei laguntzen deutse: trenette eta espageti sizilianari.

Pasta beteak be dagoz, ravioliak, tortelliniak eta cappelletti de Emilia lez. Azken honeek oilaskoaren okel trokotuagaz egiten dira.

Pasten artean hautaketa handiak egin ahal dira, plater nagusi lez. Adibidez: lasagna eta makarroiak. Honeek janaria hasterakoan ateratzen dira, modu sinple batez.
   


Era askotako pizzak egiten dira. Nahi dozuzan ingredienteak jarri ahal dozuz bertan zure gustora egiteko. Guk hemen izten deutsueguz batzuk, gure gustokoak diranak.

  

No hay comentarios:

Publicar un comentario